Categorieën
Tools

Onze favoriete in CRM land: Qraia CRM

[UPDATE. Wij waren groot fan van Airtable. Lees hieronder waarom wij nog steeds fan zijn. Maar dit werkt niet voor iedereen. Het is namelijk niet makkelijk, heeft heel erg veel opties en is heel knap. Maar dus niet simpel.

Een echt eenvoudig en simpel CRM, dat is wat wij willen.]

Wij zijn al tijden op zoek naar een goed en makkelijk CRM systeem. Makkelijk in gebruik, zonder veel te hoeven leren en uitzoeken. Waar je zo mee aan de slag kan om je contacten bij te houden.

Onze persoonlijke favoriet is tot nu toe AirTable. Hiermee kan je heel veel bijhouden. Niet alleen klant data en contacten, maar productie data, je dagboek, de marketing calender, een school uitje of het opzetten van je startup. Alles eigenlijk.

AirTable lijkt een beetje Excel, gemengd met Zapier connecties om andere services te koppelen, templates zodat je snel kan beginnen. Het is een soort Zwitsers zakmes voor databases, en ook nog redelijk makkelijk in gebruik.

Heb jij een suggestie voor ons? Vul die hier jouw suggestie in. Dat is een formulier van AirTable. Als je bij ons een suggestie achterlaat, doe je dat met een AirTable formulier. De data gaat rechtstreeks in onze New Feature database, zodat we makkelijk kunnen zien hoeveel mensen dit willen of helemaal niet. Super easy.

Daarom hebben we ook om onze eigen contacten bij te houden een simpel CRM in AirTable gebouwd. Hiermee kunnen we snel contacten toevoegen, ze aan het bedrijf koppelen en een notitie maken.

Het nadeel is dat je het zelf allemaal moet bouwen en bijhouden. Dat gaat super makkelijk, tenminste, als je het leuk vind. Je kan hiermee heel eenvoudig van alles aan elkaar knopen, zelf proberen of het weer uit zetten. Maar dat is duidelijk niet voor iedereen een “leuke” uitdaging, dat beseffen we ons goed.

Zouden wij AirTable aanraden? Jazeker. Al is het maar om dat je het gratis kan gebruiken. Je kan er zonder je portemonnee te trekken direct mee aan de slag. Met een van de vele templates, kan je binnen 10 minuten een gratis en simpel CRM systeem hebben.

Maar, zoals we al schreven, dat is niet voor iedereen. Je moet wel de juiste template kiezen. Je kan dingen fout doen. Dus misschien is het niet de perfecte oplossing voor iedereen.

Daarom blijven wij doorzoeken naar het perfecte simpele CRM systeem voor freelancers en zzp’ers! Hier maken wij een overzicht van alle CRM systemen waar wij naar gekeken hebben.