Categorieën
Tools

Gratis CRM systeem

Wordt jij ook blij als je het woord Gratis hoort? Wij wel! Je weet namelijk dat als zzp’er, iedere euro die je uit geeft uit je eigen zak komt. Iedere 3 euro die je niet uitgeeft, kan je weer een koffie of biertje van kopen. Daarom is het heel logisch dat onderzoek aan toont dat de meeste zzp’ers geen gebruik maken van een CRM systeem.

Hoe houden ZZP’ers contacten bij?

Zoals we al aangaven toont onderzoek aan dat veel ZZP’ers er voor kiezen om eenvoudig een lijst in Excel bijhouden. Of dat het op papier wordt bij gehouden. Of in het adresboek van je telefoon. Als deze methode werken, zeker met kleine aantallen contacten, best prima.

Maar is dat ook schaalbaar, als je jaren van contacten verzameld hebt? Als je even snel wilt terug zoeken wat je bv 2 jaar geleden besproken hebt? Of als je een naam vergeten bent van iemand bij een bedrijf? Dan is het natuurlijk wel zo makkelijk als je hier even kan zoeken.

Notities maken en to do lijsten

Vooral deze laatste, takenlijsten en to do’s worden veelvuldig op post-it en kladblokjes gemaakt. En weer net zo snel vergeten. Dan kan je het net zo goed niet doen, of er voor kiezen om het in een goed en gratis crm systeem te noteren. Toch?

Gratis CRM systeem

Zoals wij al eerder schreven is het erg belangrijk, of in ieder geval verstandig, om een centrale plek te hebben om al jouw contacten bij ten houden. Waar je alle notities en gespreksverslagen kan noteren, en natuurlijk terug vinden. Het probleem is de meeste systemen noch betaalbaar, noch gebruiksvriendelijk zijn, laats staat dat ze eenvoudig in het gebruik zijn.

Behalve het gratis CRM systeem van Qraia. Je kan heel snel een account aanmaken en binnen 30 seconden aan de slag om je eerst contact op te slaan.

Het is in de basis een gratis systeem. Je kan meteen aan de slag zonder je portemonnee te hoeven trekken. Als je behoefte hebt aan meer functies, dan kan je voor maar €5 per maand upgraden naar de betaalde versie. Niet slecht.